Web Analytics Made Easy - Statcounter

ضرورت انجام  مطالعات امکان سنجی و تهیه طرح توجیهی فنی، مالی و اقتصادی در زمان بررسی شروع یا توقف تبدیل یک ایده به یک کسب و کار یا پروژه اقتصادی با توجه به زمان، مکان، منابع  و تکنولوژی‌های در دسترس و تحلیل رقبا  برای تمامی صاحبان بنگاه‌های اقتصادی مهم و دارای اهمیت است.

به گزارش ایسنا به نقل از کاردوک، طرح توجیهی (Feasibility Study)  یک مطالعه است که توسط یک تیم متخصص انجام می‌شود و در آن ابعاد مختلف پروژه از لحاظ فنی، مالی ، اقتصادی بازار  مورد بررسی قرار  می‌گیرد   این مطالعه به صاحبان بنگاه در تامین پارامترهای شفاف‌تر برای  تصمیم‌گیری با ریسک کمتر کمک می‌کند تا بتواند براساس  برآرودها و فرایندهای اجرایی پیاده‌سازی  پروژه در زمان طراحی، ساخت و اجرا مدیریت کامل داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حقیقت طرح توجیهی نه تنها بررسی وضعیت گذشته و حال است بلکه  نقشه راه آینده برای هر بنگاه اقتصادی در راه‌اندازی طرح‌های جدید یا توسعه کسب و کار موجود  می‌باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نوشتن طرح توجیهی کلیک کنید.

مبانی تهیه طرح توجیهی (Feasibility Study)

در حقیقت مبنای تهیه طرح توجیهی ضمن تکیه بر مدل‌های استاندارد به تجربه اعضا  تیم تهیه‌کننده، داده‌های آمار و اطلاعات مورد نیاز و تجربه حاصل از کسب و کارهای  یا پروژه‌های راه‌اندازی شده  بستگی دارد. هر چقدر تیم تهیه‌کننده در زمینه پروژه متخصص‌تر باشند، برآرودهای طرح توجیهی به واقعیت نزدیک‌تر خواهد بود.  در نتیجه تهیه طرح توجیهی توسط یک تیم متخصص از اهمیت بالایی برخوردار است. کاردوک با بهره‌مندی از یک تیم متخصص در حوزه کسب و کار آماده خدمت‌رسانی به تمامی صاحبان بنگاه‌های اقتصادی می‌باشد. برای آشنایی بیشتر با مشاوره کسب و کار کاردوک کلیک کنید.

 گام‌های تهیه طرح توجیهی

تهیه طرح توجیهی باید در سه گام اصلی طی شود که عبارت است از: 

مطالعات بازار (Market Study) مطالعات فنی (Technical Study) مطالعات مالی و اقتصادی (Economic Study)

که هر کدام را در ادامه بررسی کرده‌ایم.

بخش اول تهیه طرح توجیهی: مطالعات بازار (Market Study)

در این بخش از طرح توجیهی به مکان‌ یابی و بررسی کامل منطقه محل اجرای و راه‌اندازی پروژه پرداخته می‌شود. و بر اساس آن عرضه و تقاضای محصول یا خدمات ارزیابی می‌شود. هدف این مطالعات، شناسایی  بازار هدف پروژه، تحلیل دقیق (از جمله سیاست‌های مدیریتی و …)، شناسایی فرصت و تهدیدهای موجود در منطقه، عوامل کاهش ریسک در اجرای پروژه می‌باشد. به طور کلی می‌توان گفت که هدف از انجام تحقیقات بازار بررسی و پیشنهاد پتانسیل‌های ارزش آفرین و تولید ثروت موجود در منطقه جهت اطمینان یافتن سرمایه‌گذار برای سرمایه‌گذاری در منطقه پروژه بر اساس نیاز می‌باشد. علاوه بر موارد ذکر شده خروجی تحقیقات بازار به منظور اطلاعات اولیه برای انجام مطالعات فنی به کار گرفته می‌شود. به طور کلی می‌توان گفت که در این بخش از نگارش طرح توجیهی و امکان سنجی موارد زیر مورد بررسی قرار می‌گیرد:

1-1- شناخت محیط و منطقه پروژه

شناخت مزیت‌ها و  موقعیت جغرافیایی و مکان اجرای پروژه

بررسی شاخص‌های جمعیت‌شناختی منطقه اجرای پروژه

بررسی پتانسیل‌ها، زیرساخت‌های مورد نیاز  و امکانات رفاهی و تفریحی در منطقه

بررسی دسترسی‌های پروژه از طریق شریان‌های اصلی و وسایل حمل و نقل عمومی

2-1- مطالعه کاربری و پروژه‌های تاثیرگذار منطقه

بررسی مشخصات، ویژگی‌ها، امکانات و … پروژه‌های فعال در حال احداث رقیب در منطقه پروژه

تحقیقات بازار و بررسی سیاست‌های قیمت‌گذاری

بررسی قیمت محصولات پروژه‌های مشابه در منطقه

بررسی موقعیت مکانی پروژه نسبت به منطقه پروژه‌های موفق و شاخص

تدوین نقشه قیمت منطقه (price map)

3-1- بررسی وضعیت  جمعیت و  مسکن

بررسی شاخص‌های جمعیتی  و   بازار زمین و مسکن و عوامل تاثیرگذار بر آن در منطقه، حجم معاملات، قیمت و شاخص‌های آمار موثر بر احداث پروژه

4-1- بررسی بازار عرضه و تقاضا

بررسی روند تولید و واردات در سنوات گذشته تاکنون  

بررسی میزان مصرف و صادرات در ستوان گذشته تاکنون

موازنه عرضه و تقاضا براساس پیش‌بینی روند تولید و مصرف در سنوات آینده

5-1- جمع‌بندی مطالعات بازار و ارائه پیشنهادها

تجزیه و تحلیل نقاط قوت و ضعف و فرصت‌ها و تهدیدهای موجود (swot) پروژه

برآورد بازار هدف پروژه

برآورد عرضه و تقاضای پروژه

بخش دوم : مطالعات فنی (Technical Study)

مطالعات فنی به بررسی توجیه‌پذیر بودن پروژه از لحاظ فنی می‌پردازد و شامل مطالعات ویژگی‌ها و مشخصات فی پروژه بر اساس نتایج توسعه داده شده مطالعات بازار می‌باشد. هدف از مطالعه فنی پروژه بررسی توجیه‌پذیری و امکان اجرای آن از دید فنی است. این بخش از طرح توجیهی شامل موارد زیر می‌باشد:

1-2- بررسی پروژه

بررسی محصول  ویژگی‌ها و استانداردهای طرح، بررسی فرایندهای تکنیکال، ظرفیت‌های اسمی وعملیات مرتبط با محصولات  طرح بررسی ساختارها فیزیکی و انسانی و مدیریتی پروژه موقعیت مکانی پروژه جدول سطوح پروژه پلان طبقات پروژه تصاویری از منطقه 2-2- تدوین برنامه فروش پروژه برآورد استراتژی فروش در پروژه برآورد قیمت فروش پروژه به تفکیک طبقات تعیین نظام پرداخت پروژه

3-2- برآورد هزینه‌های پروژه

هزینه زمین و محوطه سازی پروژه هزینه قبل از بهره‌برداری شامل  مجوزهای شهرداری، نظارت، مشاوره و … هزینه ساخت تاسیات تجهیزات و ماشین‌آلات  پروژه هزینه مالی ثابت و متغیر پروژه هزینه تجهیز دفتر فروش بخش سوم: مطالعات اقتصادی (Economic Study)

در هر پروژه‌ای باید بر اساس میزان هزینه‌های ثابت و متغیر (هزینه‌های ساخت، مواد، عوارض و …) سودآوری پروژه را ارزیابی کرد. مطالعات و امکان سنجی اقتصادی این امکان را می‌دهد تا با ارایه میزان سودآوری پروژه و تجزیه و تحلیل ریسک‌های موجود و شاخص‌های اقتصادی تصمیم مناسب گرفت. در این بخش از نگارش طرح توجیهی موارد زیر مطرح می‌گردد:

3- 1 برآورد اولیه از اقتصاد کلان پروژه بدون در نظر گرفتن ارزش زمانی پول

در این بخش تهیه طرح توجیهی اطلاعات اولیه پروژه که برای شروع ضروری هستند، باید به دست آید.

تخمین و محاسبه  متراژ زمین و زیر ساخت‌های  مورد نیاز تخمین مدت زمان ساخت محاسبه هزینه‌های اجرای پروژه محاسبه هزینه‌های احتمالی برای تامین سرمایه قیمت زمین بررسی کاربری‌های مختلف پروژه   محاسبه کل درآمد حاصل از فروش تخمین هزینه‌های مربوط به ارزیابی، تبلیغ و فروش محاسبه کل هزینه‌های پروژه محاسبه سود خالص و نرخ بازده سرمایه‌گذاری محاسبه نرخ بازگشت سرمایه پروژه (ROR)

2-3-  جریان نقدی خروجی پروژه (Cash Out Flow)

محاسبه جریان نقدینگی با توجه به اقساط  محاسبه جریان نقدی بابت تامین سرمایه   محاسبه جریان نقدی هزینه عوارض ساخت محاسبه  جریان نقد  هزینه‌های ساخت متناسب با تورم    محاسبه  جریان نقدی  خروجی از  پروژه  

3-3- جریان نقدی ورودی پروژه (Cash In Flow)

ارائه میزان عرضه و فروش با توجه به قیمت روز محاسبه درآمد طبق کاربری‌های مختلفی مطابق برنامه فروش   مشخص کردن روند دریافت اقساط، درصد و نقدینگی حاصل از فروش  مشخص کردن کل درآمد حاصل از پروژه

4-3- جریان نقدی خالص پروژه (Net Cash Flow)

جریان نقدی خالص پروژه به همراه جریان نقدی خالص تجمعی، جریان نقدی خالص ارزش فعلی پروژه و جریان نقدی ارزش فعلی خالص تجمعی پروژه

5-3- محاسبه شاخص های اقتصادی پروژه

در این بخش تهیه طرح توجیهی با استفاده از روش‌های خاص اقتصاد مهندسی سودآوری پروژه با در نظر داشتن برخی شاخص‌ها به شرح زیر انجام می‌شود.

ارزش فعلی خالص درآمدهای پروژه ارزش فعلی خالص هزینه‌های پروژه ارزش فعلی خالص (NPV) پروژه نرخ بازده داخلی (IRR) سالانه پروژه شاخص سودآوری پروژه PI   و نسبت منافع به مخارج B/C نرخ بازده داخلی تعدیل شده (MIRR) سالانه پروژه مقدار سرمایه اولیه‌ای که تا پایان کار بدون توقف لازم است محاسبه نقطه سربه‌سر پروژه (Break-Even Analysis) دوره بازگشت سرمایه عادی (NPP) دوره بازگشت سرمایه پویا (DPP)

3- 6-  تجزیه و تحلیل ریسک‌های اقتصادی پروژه (Economic Risk Analysis)

محاسبه ریسک‌های اقتصادی یکی از مهمترین پارامترها در برآورد سودآوری پروژه است. با در نظر داشتن ریسک‌های منفی که آنالیز حساسیت گفته می‌شود، می‌توان از امنیت اجرایی پروژه اطمینان حاصل نمود. برای این منظور سه شاخص باید در نظر گرفته شود.

اندازه‌گیری ریسک کاهش قیمت پیش‌بینی شده محاسبه ریسک افزایش قیمت‌هایی که برای هزینه‌ها برآورد شده آنالیز حساسیت ریسک تغییر تورم و تاثیر آن بر هزینه‌ها خدمات قابل ارائه کاردوک به طرح‌ها و واحدهای تولیدکننده

برای تهیه طرح توجیهی در زمینه‌های مختلف می‌توانید با کارشناسان تماس بگیرید. از جمله خدمات مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

ارائه خدمات در انتخاب ماشین‌آلات، تاسیسات عمومی و طراحی سایت پلان تامین نیروی انسانی نصب و راه‌اندازی ماشین‌آلات و تاسیسات عمومی طرح تولید مشاوره فرمولاسیون مواد اولیه مشاوره اصلاح تکنولوژی، نوسازی و بازسازی واحدهای قدیمی مشاوره صادرات محصول با کیفیت به  کشورهای دیگر تهیه طرح توجیهی و امکان سنجی طرح با استفاده از نرم‌افزار کامفار توسط متخصصین کارآمد مهندسی ثبت‌نام در سامانه بهین یاب و سامانه مختلف

برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می‌توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تهیه طرح توجیهی سودآوری پروژه مطالعات بازار پروژه برآورد مطالعات فنی پروژه هزینه پروژه بررسی اجرای پروژه منطقه پروژه امکان سنجی راه اندازی موارد زیر کسب و کار هزینه ها پروژه ها بر اساس شاخص ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۴۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توسعه حمل ونقل هوایی و دریایی میان ایران و قاره آفریقا

تین نیوز

مدیر آفریقا و عربی معاونت بین الملل اتاق ایران بر ضرورت توسعه حمل ونقل هوایی و دریایی میان ایران و قاره آفریقا، گفت: باید با افزایش تبادل هیأت های تجاری و برگزاری همایش ها و نمایشگاه های تجاری، اطلاعات تجار و بازرگانان ایرانی و آفریقایی را بالا ببریم

به گزارش  تین نیوز به نقل ازاتاق ایران آنلاین، شهرام خاصی پور در نشست تجاری مشترک ایران، غنا، کامرون، بورکینافاسو و موریتانی، با تأکید بر اینکه توسعه روابط تجاری با کشورهای آفریقایی در اولویت اتاق ایران است، ادامه داد: حجم مبادلات ایران با کشورهای آفریقایی تناسبی با روابط خوب سیاسی با این کشورها و ظرفیت های تجاری دو طرف ندارد.

وی گفت: برخی مشکلات در زمینه مبادلات بانکی و حمل ونقل، مانع از توسعه روابط ایران و آفریقا شده است. توسعه حمل ونقل هوایی، دریایی و حل مشکلات نقل و انتقالات مالی به توسعه این روابط منجر خواهد شد.

مسعود برهمن، رئیس اتاق مشترک ایران و شرق آفریقا نیز در این نشست با تأکید بر ضرورت رفع موانع توسعه تجاری ایران و آفریقا، گفت: در شرایط رکود اقتصادی که گرفتار آن هستیم باید صادرات را بیش از قبل توسعه دهیم تا تولید متوقف نشده و چرخ اقتصاد به حیات خود ادامه دهد.

با اشاره به اینکه ایران با ۳۹ کشور در قاره آفریقا تجارت می کند، افزود: بر اساس آمار منتشر شده از این میان، بیشترین حجم تجارت ایران مربوط به سال ۱۴۰۰ و با کشور غنا بوده است.

او تأکید کرد: مشکل حمل ونقل میان ایران و آفریقا هم به صورت هوایی و هم دریایی و همچنین مشکل نقل و انتقالات مالی، دو مشکل اصلی تجارت ما با قاره آفریقا است.

هدایت نژاد با اشاره به تلاش ها برای حل مشکلات تبادل مالی ایران و غنا، افزود: در حال برنامه ریزی برای ایجاد صندوق مالی مشترک بین ایران و غنا هستیم که اگر عملیاتی شود، در ارتقا همکاری های تجاری تأثیر زیادی دارد.

در ادامه بهروز هدایت نژاد، رئیس مرکز تجاری ایران در غنا، ژوزف کوآکو اوبنگ، رئیس اتحادیه های تجاری کشور غنا و هلیدو بلو، دبیرکل اتاق بازرگانی کامرون، به بیان مطالبی در این رابطه پرداختند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • پیگیری وضعیت اقلام و تجهیزات منوریل در گمرکات کشور
  • جزئیات جدید از پروژه ۳ طبقه کردن میدان ونک تهران
  • جزییات جدید از پروژه سه طبقه کردن میدان ونک
  • بررسی تاثیر حملات حماس، اسرائیل و اتفاقات اخیر منطقه بر بازار‌های مالی
  • ضرورت همکاری دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله
  • ضرورت توسعه حمل ونقل هوایی و دریایی میان ایران و قاره آفریقا
  • لزوم همکاری همه دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • تهیه نقشه مناطق مستعد و دارای سابقه آتش‌سوزی در مراتع ضرورت است
  • پارکینگ آقاجانی‌بیگ هر چه سریع‌تر تکمیل شود