Web Analytics Made Easy - Statcounter

فعالیت در یک صنعت مستلزم داشتن اطلاعات کافی در آن زمینه است. - اخبار بازار -

فعالیت در یک صنعت مستلزم داشتن اطلاعات کافی در آن زمینه است. همینطور داشتن تجارب لازم صرفا از طریق فعالیت در آن عرصه و مشورت با فعالان آن صنعت امکان پذیر است. مهم تر از همه پیش بینی شرایط پروژه در سال های بعد است تا از موفقیت آن اطمینان داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه این موارد در یک طرح توجیهی نگارش میشود که در ادامه با آن آشنا میشویم.

طرح توجیهی یا طرح امکانسنجی چیست ؟

طرح توجیهی  یا feasibility study  یک مطالعه همه جانبه راجب یک پروژه یا یک ایده است. به زبان ساده تر این اسناد نگارش شده همانطور که از اسمش مشخص است کمک می کند تا بقیه افراد ( نهاد ها٬ سازمان ها و بانک ها ) را نسبت به موفقیت پروژه توجیه و به دلایل کافی استناد کند. اما در درجه اول خود شخص متقاضی از نگارش طرح منتفع می شود. در زیر تعدادی از مزایای تهیه طرح را برایتان آورده ایم.

- بررسی دقیق پروژه با استفاده از اطلاعات روز

- محاسبه شاخص های اقتصادی همانند NPV ٬  IRR و …

- پیش بینی آینده محصول در سناریو های مختلف

- گردآوری و تدیون اطلاعات مربوط به فرآیند تولید و ماشین آلات مورد نیاز

- بررسی همه جانبه بازار محصول در داخل و خارج از کشور

- و …

پس از تهیه طرح شما میتوانید سرمایه گذاران و یا بانک ها را نسب به توجیه پذیر بودن ایده خود متقاعد کنید و نسبت به تامین بودجه اقدام نمائید. روی دیگر طرح توجیهی گفتن واقعیت ها قبل از اجرا است. شاید ایده مورد نظر شما در زبان سودآور و موفق باشد اما با بررسی دقیق و در نظرگیری شرایط پروژه خلاف آن اثبات گردد و انتظارات را برآورده نکند. پس بهتر است قبل از هر اقدام اجرایی بررسی های لازم انجام شود تا ضرر به حداقل میزان خود برسد.

برای درک راحت تر یک مثال میزنیم؛ تصور کنید که در حال احداث کارخانه تولید سوسیس و کالباس در ایران هستید. قطعا قبل از اینکه کار اجرایی انجام دهید اطلاعاتی همچون تعداد شرکت های فعال در محل احداث کارخانه و ظرفیت هر کدام٬ تعداد دام ایران جهت تهیه مواد اولیه و استان هایی که بیشترین تولید دام را دارند٬ قیمت ماشین آلات و فرآیند تولید به شما جهت تصمیم درست تر کمک خواهد کرد.

کارشناسان ارزیابی طرح نیز با بررسی مدارک و مستندات راحت تر میتوانند شما را در امر مشارکت یاری کنند. همینطور دریافت مجوز ها و پروانه ها از نهاد های مختلف نیز مستلزم توجیه کردن آن سازمان است.

فرآیند تهیه طرح توجیهی چگونه است ؟

یک طرح توجیهی باید توسط افراد متخصص هر صنعت نوشته شود. برای مثال در تهیه طرح پتروشیمی  دوده صنعتی ( بلک کربن )  احتیاج است تا چند کارشناس شامل مهندس صنایع٬ مهندس شیمی٬ مهندس پتروشیمی٬ مهندس محیط زیست ( یا منابع طبیعی ) و البته مهندس برق و مکانیک ٬ هر بخش را به شکل فنی مورد بررسی قرار دهند و نتایج معتبر را بدست آورند. در ادامه تمامی نتایج در یک سند گردآوری میشود و با استفاده از نرم افزار های مالی همانند کامفار محاسبه و اثبات میگردند.

یک طرح توجیهی شامل چند بخش زیر است :

بازار : بررسی وضعیت محصول در بازار (عرضه و تقاضای محصول) ، میزان صادرات و واردات آن و همچنین جزئیات فعالیت رقبا

فنی :‌ فرآیند تولید، ظرفیت تولید و جزئیات ماشین آلات مورد استفاده و البته ساختمان ها

مالی : محل بررسی شاخص های مالی همانند کل میزان سرمایه گذاری٬ دارایی ها، هزینه ها، در آمد و....

قسمت آخر نیز همانطور که بالاتر اشاره شد بخش محاسبات کامفار است.

 

تهیه طرح توجیهی در ایران نیز به همین رویه است و فقط فرمت بانک مورد نظر در شکل گیری طرح توجیهی تاثیر گذار است.

شرکت دانش بنیان بهین صنعت یاب  از شرکت های پیشرو در زمینه مشاوره سرمایه گذاری و همچنین تهیه و تدوین طرح های توجیهی و امکانسنجی است. این شرکت با بهره گیری از کارشناسان خبره میتواند در تمامی شاخه های فعال در صنایع ایران همانند طرح های صنعتی٬ کشاورزی و دارویی٬ پتروشیمی و گردشگری فعالیت کند.

 این شرکت آماده خدمت رسانی به سرمایه گذاران و فعالان در صنایع مختلف می باشد.

"اینمطلبتبلیغاتیاست"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: طرح توجیهی تهیه طرح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۶۹۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یزد قطب تولید ماشین آلات نساجی می‌شود

استاندار یزد با اشاره به اینکه نساجی و پوشاک از اولویت‌های اصلی توسعه استان یزد در سند یزد نوین است، گفت: یزد قطب تولید ماشین آلات نساجی می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد ، مهران فاطمی در آیین افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه بین المللی ماشین آلات و محصولات صنعت نساجی و پوشاک در استان یزد با اشاره به ظرفیت‌های بسیار گسترده‌ای که استان یزد در حوزه نساجی دارد اظهار داشت: لازم است که نسبت به معرفی و استفاده هرچه بیشتر از این ظرفیت‌ها تلاش بالاتری انجام شود.

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین موضوعاتی که در استان یزد به دنبال آن هستیم، پیاده سازی صنعت به معنای واقعی است خاطرنشان کرد: هدف‌گذاری توسعه صنعت نساجی و پوشاک استان یزد به همراه تبدیل این استان به قطب تولید ماشین آلات صنعت نساجی است تا به این طریق بتوانیم در حوزه نساجی به بالاترین جایگاه ممکن برسیم.

فاطمی با تاکید بر اینکه این اقدام در حوزه صنعت کاشی و سرامیک رخ داده تصریح کرد: در حال حاضر تمامی خط تولید کاشی و سرامیک در استان یزد تولید می‌شود و باید این اقدام را در حوزه صنعت نساجی هم به صورت کامل اجرایی و عملیاتی کنیم.

استاندار یزد توسعه استان یزد را بر اساس سند تحولی یزد نوین دانست و افزود: یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین محورهای توسعه صنعتی استان یزد در سند یزد نوین، صنعت نساجی و پوشاک است و در تلاشیم که بتوانیم این موضوع مهم را محقق کنیم.

وی به سابقه تاریخی یزد در حوزه هنر صنعت نساجی اشاره کرد و گفت: حوزه نساجی و پوشاک؛ یکی از مهم‌ترین محورهای توسعه صنعتی یزد و سند یزدنوین بوده و مسائل مربوط به آن‌ها با جدیت پیگیری می‌شود.

فاطمی در ادامه با اشاره به نام‌گذاری سال 1403 به نام «جهش تولید؛ با مشارکت مردم»، خاطرنشان کرد: بخش نساجی و پوشاک از بهترین بخش‌هایی است که با جلب مشارکت مردم، می‌توان در آن جهش ایجاد کرد.

وی با اشاره به نگاه ویژه مجموعه مدیریتی استان به حوزه نساجی و پوشاک، تصریح کرد: در راستای رونق فعالیت‌های این حوزه، ضمن ارائه تسهیلات مورد نیاز، پیگیری‌های لازم برای حل مسائل موجود به ویژه در حوزه صادرات انجام می‌شود.

استاندار یزد در ادامه یکی از رویکردهای مورد پیگیری در استان را حرکت به سمت اقتصاد دانش‌بنیان دانست و افزود: یکی از هدف‌گذاری‌های استان در کنار توسعه صنعت نساجی و پوشاک، «تبدیل یزد به قطب تولید ماشین‌آلات نساجی» است.

عالی‌ترین مقام اجرایی استان در همین راستا خاطرنشان کرد: در راستای تحقق هدف‌گذاری مذکور، حمایت‌های لازم از شرکت‌های فعال در این حوزه انجام خواهد شد.

استاندار یزد در پایان عنوان کرد: امید است در پرتو اقدامات مورد پیگیری، استان یزد در حوزه صنعت نساجی، به روزهای اوج خود بازگردد و روز به روز گسترده‌تر شود.

انتهای پیام/781

دیگر خبرها

  • اجبار دانش آموزان برای تهیه لباس فرم جدید ممنوع است
  • اجباری نبودن لباس فرم برای دانش آموزان
  • غذای پزشکی تولید شد
  • کارکرد انتقادی فیلم‌های مستند کمرنگ شده است
  • تهیه کننده نون خ سریال جدید می‌سازد
  • پاسخ مرتضی‌علیزاده به منتقد «هفت»: سینما بر همه‌چیز مقدم است
  • اهمیت توسعه میادین مشترک کشور با سرمایه مردمی و توان بخش خصوصی
  • احمدرضا درویش امسال «کندو» را کلید می‌زند؟
  • احمدرضا درویش امسال «کندو» را کلید می‌زند؟/ توافقات اولیه سریال
  • یزد قطب تولید ماشین آلات نساجی می‌شود