Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد آنلاین – محبوبه قرمزچشمه؛ خشایار باقرپور، مدیرعامل اتحادیه تعاون ‌های عمرانی شهر تهران در گفت و گو با اقتصادآنلاین با اشاره به اهمیت طرح توجیهی گفت: تحقیقات بازار ساخت و ساز موضوع بسیار مهمی است. برای هر پروژه باید یک طرح توجیهی وجود داشته باشد.

انبوهی از ساختمان‌های بی کاربرد در شمال

وی افزود: در استان مازندران انبوهی از ساختمان‌های تجاری ساخته شده وجود دارد که بیش از نیمی از آن‌ها خالی است، ساختمان‌هایی که با هزینه بسیار ساخته شده اند اما نه نیازی به این ساختمان‌ها و نه جذابیتی برای فعال شدن آن وجود دارد، حتی استقبالی هم برای اجاره این املاک وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بسیاری از موارد هم با قیمتی پایین تر از آنچه ساختمان برایش تمام شده به علت بدهی بانکی و ... فروخته می‌شود.

باقرپور گفت: اگر طرح توجیهی برای چنین پروژه‌هایی پیش از شروع تدوین می‌شد، به طور قطع ما شاهد تعداد زیادی مسکن خالی از سکنه، آپارتمان‌ها، ویلاها، پاساژهای بی طرفدار نبودیم.

چرا باید یک پروژه طرح توجیهی داشته باشد؟

طرح توجیهی در واقع برای برآورد میزان سود و زیان شروع یک پروژه یک نیاز اساسی است. این طرح برای سرمایه گذاری فعالان صنعت ساختمان باید به شکل برنامه ریزی شده،مکتوب و با کلیه مستندات انجام شود.

 معاملات تهاتری، آفت معاملات جدید

وی در ادامه با بیان اینکه ایجاد حلقه‌های ارتباطی  بین تامین کنندگان و سازندگان از اصول مهم ساخت و ساز است، گفت: یکی از آفت‌های اقتصادی که در چند سال اخیر در جامعه به وجود آمده  و یا به قولی شدت یافته، موضوع معاملات تهاتری است. علی رغم اینکه در ظاهر هر دو طرف راضی و خوشحال به نظر می‌رسند، اما در واقع این طور نیست و مشکلات بسیاری در پس آن نهفته است. معاملات تهاتری انسان را به چندهزار سال قبل می‌برد، بایداز معاملات تهاتری با عنوان معاملات اکراهی یاد کنیم.

سیمان، بتون، کاشی در تهاتر با ملک

باقرپور این گونه موضوع معاملات تهاتری را تشریح کرد: در این معاملات، سازنده به دلیل مشکلات مالی بخشی از پروژه در حال ساخت را معاوضه می‌کند. یعنی به دلیل نداشتن نقدینگی برای خرید مصالح، بتون، سرامیک، گود بردای  مجبور به واگذاری بخشی از پروژه می‌شود.از طرفی شرکت‌های خدماتی و فرشندگان بتون و مصالح ساختمانی و..هم برای اینکه طرف معامله پولی برای پرداخت ندارد، وعده یک طبقه یا چند طبقه از یک مجتمع را به جای پول دریافت می‌کند.

معاملات تهاتری در ساختمان سازی ، تنها یک مُسکن است

وی در ادامه گفت: گردش نقدینگی در صنعت از اهمیت بسیاری برخوردار است. وقتی گردش نقدینگی در هر صنعتی نباشد آن صنعت در نهایت به ورشکستگی منجر می‌شود. معاملات تهاتری در مسکن و ساختمان عملا یک مُسکن است تا درد حس نشود. در حالی که عفونت از زیر جلد این صنعت تخریب‌های خود را با سرعت انجام می‌دهد.

معاملات کلان مردم عادی در صنعت ساختمان است

باقرپور با اشاره به اینکه باید گردش مالی در صنعت ساخت و ساز ایجاد شود، گفت: مردم عادی در معاملات کلان اقتصادی در سطح بین المللی و بین الدول حضور ندارند. صنعت ساختمان بالاترین میزان گردش  مالی  بین شهروندان عادی را در خود دارد.

چرخش صنعت ساخت و ساز اشتغال زاست

وی افزود: باید شهروندان را ترغیب کنیم که نقدینگی خود را در این صنعت ساخت و ساز شامل پروژه‌های عمرانی است به گردش دربیاورند. این صنعت یکی از صنایع اصلی کشور است و اگر به چرخش در بیاید بیش از 4 هزار شغل از قبل آن رونق می‌یابد و بسیاری از صنایعی که امروز تعطیل و یا به حالت نیمه تعطیل در آمده‌اند را دوباره راه می‌اندازد. اجرای این  پروژه‌ها و اجرای آن، تناسب بین عرضه و تقاضا و تنظیم قیمت مسکن را نیز همراه دارد. این مهم نیاز به برنامه ریزی دارد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مسکن ساخت مسکن تهاتر مسکن معاملات تهاتری طرح توجیهی ساختمان ها ساخت و ساز صنعت ساخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۹۸۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شفافیت ۱۰۰ درصدی تمامی معاملات مسکن از طریق سامانه خودنویس اجرایی شد

غلامی کارشناس سیاست گذاری مسکن در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه از خرداد ماه سال گذشته که سامانه خودنویس در راستای بهبود بازار اجاره مسکن راه اندازی شده است شاهد برقراری عدالت و شفافیت در معاملات بازار اجاره مسکن هستیم، گفت : سامانه خودنویس در حال حاضر نقش موثری در کاهش دلالی و سوداگری بازار اجاره مسکن داشته است.

وی افزود:  بازار اجاره مسکن در گذشته به دلیل آنکه این سامانه راه اندازی نشده بود با مشکلات بسیار زیاد از جمله افزایش دلالی و سوداگری روبرو بود که با راه اندازی این سامانه تمامی مشکلات در این بخش برطرف شده است.

او گفت: کاهش حق الزحمه های نجومی که توسط مشاوران املاک پیش این دریافت می شد با راه اندازی این سامانه برطرف شده و ما شاهد بهبود وضعیت معاملات در بخش اجاره هستیم.

غلامی تاکید کرد: با راه اندازی این سامانه  ما شاهد شفافیت ۱۰۰ درصدی معاملات مسکن در این بازار هستیم. 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • چرا ژاپن سیاست تخریب و ساخت مجدد دارد؟
  • معاملات مسکن به این روش عجیب انجام می‌شود
  • پای بیت کوین به معاملات مسکن تهران باز شد
  • معاملات مسکن در تهران از طریق بیت‌کوین!
  • تکمیل پروژه‌های نهضت ملی مسکن چشم‌انتظار مشارکت‌های مردمی است
  • اتمام پروژه‌های نهضت ملی مسکن تنها با مشارکت‌های مردمی امکان‌پذیر است
  • شفافیت ۱۰۰ درصدی تمامی معاملات مسکن از طریق سامانه خودنویس اجرایی شد
  • کابوس تورم در تعقیب متقاضیان طرح نهضت ملی
  • پروژه مسکن سازی در اردستان پس از ۲ سال آغاز شد
  • وجود ۱۹ هزار واحد مسکونی در حال ساخت در سمنان